Trimble
PDF eksport RSS - Siste nytt


Versjon 19.3x.FP3

Oppdateringer i Novapoint Basis

Generelt

Novapoint på Microsoft Windows 10.

Novapoint 19.30.FP3 og Novapoint 19.35.FP3 har blitt testet på Microsoft Windows 10. Eldre versjoner av Novapoint vil muligens også fungere med Microsoft Windows 10, men vil ikke være fullt støttet.

Rull tilbake etter ufullstendig lagring

I FP3 har det kommet en ny funksjon som skal gjøre det litt enklere for brukeren å komme seg videre etter en ufullstendig lagring. Funksjonen pakker ut backupfila slik at modellen kommer tilbake til status ved forrige vellykkede lagring.

Slik gjør man: 1. Åpne modellen på vanlig måte. 2. Man vil da få en slik feilmelding:

3. Trykk OK 4. Man får så opp en binder med en grå modell i Explorer. Modellen står med «innlasting mislyktes» 5. Høyreklikk på modellen og velg «Tilbakestill»

6. Man får da følgende melding:

7. Klikk OK 8. Modellen tilbakestilles nå tilbake ved å pakke ut backupfila over gjeldende modell. Når den er ferdig vises en ny melding:

9. Klikk OK 10. Modellen er nå klar til å leses inn igjen. Dette kan gjøres ved å høyreklikke på modellen igjen i Explorer og velge «Last inn»

11. Modellen leses nå forhåpentligvis uten problemer

FORBEDRET: Konfigurasjon for lys (Vis > Lys). Konfigurer opptil 8 lys i forhold til retning, tilt og farge. For funksjonsbeskrivelse, les mer her.

Presentasjonsoppsett

NYTT: Vis/Skjul. I en 3D-presentasjon av f.eks. hele modellen, kan en huke av oppgaver som midlertidig skal skjules. Huk av hva som eventuelt skal skjules og trykk Bruk.

NYTT: Ny tegneregel: “Default”. Bedre visualiseringer i 3D ved bruk av mer realistiske teksturer.

RETTET: Tidligere var det ikke mulig å validere objekter som ikke var reservert. Likevel var de markert som ugyldige (røde). Dette er nå rettet. Bare reserverte objekter vises som ugyldige.

RETTET: Noen grunnundersøkelsesobjekter ble vist som ugyldige uten at det var mulig for brukeren å validere dem. Dette er nå rettet, slik at brukeren kan validere alle grunnundersøkelsesobjekter og endre dem til gyldige objekter.

RETTET: Når du tidligere importerte dbs-filer som inneholdt flere borehull i eksakt den samme lokasjonen, så hendte det at noen av de tilhørende borehullundersøkelsene mistet relasjonen sin til borehullet. Dette er nå rettet.

Terrengforming

De viktigste forbedringene

  • Mer avansert palett av muligheter da du skal lage høydelinjer
  • Editere mange punkthøyder på høydelinje samtidig
  • Lage høydelinjer fra linjer i modellen
  • Lage høydelinjepolygoner som hull
  • Angre /gjør om
  • Bruke terreng valgt i inndata (eksisterende terreng)når du står i en tekstboks
  • Forbedret bruk av tekstbokser: mer lik slik det er i windows
  • Oppdatert slette muligheter
  • Hurtiglagrings knapp i ribbon
  • Forbedret snapp funksjonalitet
Sist modifisert: 2019/04/10 11:23 av vn_no_jko
CC Attribution-NoDerivs 3.0 Unported License.