Trimble
PDF eksport RSS - Siste nytt


Last opp til support

Dette er en tjeneste for opplasting av datasett til Novapoint Support.

Du finner funksjonen her:
MOUS_ICO Hovedmeny (N) > Hjelp > Last opp til support

Tjenesten er ikke tilgjengelig når et datasett er åpnet, da funksjonen ikke kan håndtere filer som holdes “åpen” av denne eller andre applikasjoner.

Logg Inn

I Novapoint, logg inn med din Trimble ID (Novapoint 21) eller Vianova ID (Novapoint 20).

Hvis du ikke har en Trimble/Vianova ID - eller har glemt ID og/eller passord - velg en av linkene under og følg instruksjonene som blir gitt.

Novapoint 21: Opprett en Trimble ID

Novapoint 20: Opprett en Vianova ID

Valg av filer

Den øverste venstre delen viser to faner:

Tidligere brukte permer

Denne fanen viser en liste over de sist brukte permene. Pek på det ønskede datasettet og trykk “Velg »” for å overføre denne til listen over det som skal overføres. Hvis datasettet ikke vises i listen - bruk “Manuelt legg til filer”.

Arbeidsdatasett

Denne fanen viser en liste over de sist brukte arbeidsdatasettene (utsjekk fra server). Pek på det ønskede datasettet og trykk “Velg »” for å overføre denne til listen over det som skal overføres. Hvis datasettet ikke vises i listen - bruk “Manuelt legg til filer”.

Manuelt legg til filer

Denne kan benyttes for å legge til enkeltfiler til opplastingsutvalget. Hvis man manuelt ønsker å legge til et Novapoint DCM datasett, så er det tilstrekkelig å velge filen som slutter på -npbinder.

Beskrivelse av problem

Legg til informasjon om referanse og/eller kontaktperson. Beskriv problemet så spesifikt som mulig, og gjerne i form av en steg for steg beskrivelse som fører til at problemet oppstår.

Sikkerhetskopi eller Alle filer

I de fleste tilfeller er det tilstrekkelig å laste opp kun sikkerhetskopien (Quadri Model Backup). Vi anbefaler dette som ditt primærvalg. Både størrelse og opplastingstid vil bli halvert sammenliknet med å velge alle filene.

I noen tilfeller kan det være nødvendig å laste opp alle filene, f.eks. hvis datasettet ikke lar seg åpne eller programmet terminerer i prosessen. Rådfør med vår brukerstøtte om… Både størrelse og opplastingstid vil øke til det dobbelte sammenliknet med å velge kun sikkerhetskopien.

ZIP

Ved å trykke på denne utløses følgende prosess:

  • Valgte filer blir komprimert og samlet i en såkalt zip-fil. Tidsforbruket vil avhenge av størrelsen på datasettet.
  • Størrelsen på den resulterende zip-filen vises.
  • Hvis størrelsen overstiger 1 GB, bør man vurdere å dele opp forsendelsen.
  • Når komprimeringen er utført, kan man laste opp filen.

Last opp

Når utvalget av prosjekter/filer er fullført og en beskrivelses-feltet er utfyllt, så vil knappen “Last opp” være tilgjengelig. Ved å trykke på denne utløses følgende prosess:

  • Opplastingsprosessen vil starte. Tidsforbruket vil avhenge av størrelsen på datasettet og hastigheten på overføringslinjen.
  • Når opplastingen er fullført, kan dialogen lukkes.
  • Avsender vil motta en epost som bekreftelse på overføringen
  • En epost vil bli sent til Novapoint Support for videre behandling.
Sist modifisert: 2019/05/24 09:18 av vn_no_jko
CC Attribution-NoDerivs 3.0 Unported License.